Tiger Woods na greenu v České republice. Podle Kovarčíka to není nemožné.

Tiger Woods na greenu v České republice. Podle Kovarčíka to není nemožné. | foto: Reuters

Přivezeme Woodse. Do tří let, tvrdí Kovarčík

  • 12
Vidět na vlastní oči švih či patování Tigera Woodse, kvůli tomu už možná čeští příznivci golfu nebudou muset cestovat nikam daleko. Nejlepší světový golfista současnosti by totiž měl ukázat své umění i v Česku. TigeraWoodse chce přilákat Peter Kovarčík, šéf turnaje Czech Golf Open z prestižní série PGA European Tour.

Ten se uskuteční na přelomu července a srpna v beskydské Čeladné. "Chystáme teprve první ročník. Získat na něj Woodse je nereálné. Ale do tří let, maximálně do pěti tu bude," prohlásil sebevědomě Kovarčík.

"Když jsem v devadesátých letech začal dělat v Ostravě velké tenisové turnaje, říkal jsem, že přijede i Agassi. Tehdy se mi všichni smáli. A on pak opravdu přijel."

Byznysman Kovarčík získal turnajovou licenci PGA na pět let a na dalších pět má opci. "Bude to jediná pravidelná světová sportovní událost v Česku, která bude navíc přinášet peníze. To je rozdíl mezi námi a třeba mistrovstvím světa v klasickém lyžování v Liberci," poznamenal Kovarčík, který sérii turnajů PGA rád srovnává s formulí 1. "Týden co týden ji v televizi sleduje půl miliardy lidí."

První ročník Czech Golf Open chtějí organizátoři postavit na osobnosti vynikajícího španělského golfisty Miguela Angela Jiméneze. "On vlastně stál u zrodu hřiště v Čeladné. Má rád místní prostředí, moravské holky," usmál se Pavel Slabý z pořádající agentury Altamira. "Jedeme za ním do Španělska, potřebujeme ho už nafotit na billboardy."

Zda se na turnaji v Čeladné objeví i nejlepší český golfista Alex Čejka, zatím není jisté. "Je jedním z těch, kteří požadují startovné. Počkáme si a budeme jednat," podotkl Slabý.