Singapore Open - 1. kolo, Ian Poulter

Singapore Open - 1. kolo, Ian Poulter | foto: AP

Poulter utekl bleskům a v Singapuru vede, Mickelson je v desítce

  • 0
Šest týdnů Ian Poulter nehrál a po svém návratu zahrál symbolicky šest birdie. Na šesti jamkách turnaje Singapore Open tedy anglický golfista snížil své skóre do mínusových čísel, jen na jedné (hned té první) naopak kazil do plusu - hrál bogey. Po nedokončeném prvním kole je skóre -5 v čele průběžného pořadí.

Zhruba tříhodinové přerušení si vyžádala bouřka s deštěm. Jakmile se přehnala, program pokračoval a zastaven byl později pro tmu ve chvíli, kdy poslední flighty dokončily své čtvrté jamky.

Poulter už byl dávno pryč. "Nevěděl jsem, co od sebe mám po takové přestávce očekávat," uvedl třiatřicetiletý profesionál, jenž letos zatím nevyhrál žádný turnaj. "Pokaždé se těším, že se mi to povede, a nehledím na to, na jakém okruhu to bude," dodal. Turnaj na hřišti Serapong v Sentose s dotací 5 milionů dolarů je součástí Asian Tour i European Tour.

Za Poulterem se z dopoledního programu, který byl celý odehrán ještě než přišla dešťová smršť s blesky a hromy, na druhém místě seřadili zkušený Jihoafričan Ernie Els a Čchan I-š´z Tchaj-wanu. Oba na hřišti s parem 71 hráli čtyři rány pod.

"Nedal jsem spoustu patů," postěžoval si sám Els a dokonce nahlas uvažoval, že pro druhé kolo si vezme jiný putter. "Spousta ran byla v pořádku, ale míček z nějakého důvodu nespadl dovnitř," dodal na vysvětlenou čtyřicetiletý hráč, jenž tři ze svých čtyř birdie zahrál až v závěrečné pětici jamek.

Největší hvězda podniku, světová dvojka Phil Mickelson, začala na bilanci -2, což momentálně stačí na dělenou sedmou pozici. Ony dvě rány pod par jdou na vrub jeho eaglu - na čtyřparové třinácté jamce mu stačily dvě rány - trojkou železem a sedmičkou železem. "Měl jsem štěstí. Nevěděl jsem, že tam balon spadl, dokud jsem k němu nepřišel," usmíval se Američan.

Pozornost se ale upírala i na hráče typu Poultera, jejichž cílem je kvalifikovat se do týmu pro Ryder Cup. "Ještě mám před sebou sedm turnajů a na pěti z nich mohu sbírat body," uvedl Angličan, jenž je momentálně devětadvacátý v evropském finančním žebříčku Race To Dubai a míří tak mezi šedesátku účastníků štědře dotovaného finálového turnaje v Dubaji. Před ním se budou hrát ještě tři turnaje kontinentálního okruhu, ale všechny mimo Evropu.

Většinou se hrají a budou hrát v počasí, o němž sní spousta evropských milovníků tepla. Poulter, zvyklý na horší klima, to pro agenturu Reuters komentoval: "Je moc horko, že ani nejdu trénovat. Byl jsem pět hodin venku, dám přednost kombinaci oběd-hotel-odpočinek."