Ricardo González vyhrál na evropské tour čtyři turnaje. Loňský triumf na SAS Masters přišel po pětiletém půstu

Ricardo González vyhrál na evropské tour čtyři turnaje. Loňský triumf na SAS Masters přišel po pětiletém půstu | foto: Reuters

Na úvod turnaje v Seville vede odpočatý Argentinec González

  • 0
Čtyřicetiletý Ricardo González loni na evropské tour vyhrál SAS Masters ve Švédsku, nyní po pětitýdenní pauze začal dobře turnaj ve španělské Seville.

Po prvním kole Open de España se v čele usadil Argenticec Ricardo González. Čtyřicetiletý vítěz SAS Masters zahrál na hřišti v Seville 65 ran a se skóre sedmi úderů pod par vede o jednu ránu před Angličanem Paulem Waringem.

González vyrazil na hřiště v dopolední části a začínal na druhé devítce, na které zahrál čtyři birdie a jedno bogey. V druhé půlce kola se už připsání rány vyhnul, naopak se mi podařila série tří birdie po sobě, další přidal na devítce, své poslední jamce.

"Nabil jsem baterky a myslím, že mám šanci na dobrý turnaj," řekl González.

"Ve Španělsku jsem jako doma. Mám rád zdejší lidi, jídlo i golfová hřiště," řekl González, který v rámci European Tour ve Španělsku už jednou vyhrál - před sedmi lety na Open de Madrid.

Bývalý anglický amatérský šampion Waring se mohl s Gonzálezem dělit o vedení, ale na poslední jamce připisoval ránu. Naopak nástup do turnaje měl skvělý, na prvních třech jamkách zahrál pokaždé birdie, na páté dokonce zapisoval eagle. Za čtvrtek má na kontě šest birdie, jeden eagle, ale i dvě bogey.

O třetí místo se dělí celkem vědět hráčů, kteří se vedoucího Argentince ztrácí dvě rány. Mezi nimi je i domácí favorit Alvaro Quiros, 35. hráč světového žebříčku.

Solidní jednu ránu pod par zahrál kapitán evropského rydercupového týmu Colin Montgomerie. Na stejném skóre jsou například Edoardo Molinari nebo Soren Kjeldsen.

Open de España - 1. kolo

1. Ricardo González (Argentina) -7
2. Paul Waring (Anglie) -6
3. Rafa Echenique (Argentina), Martin Erlandsson, Mikael Lundberg (oba Švédsko), Damien McGrane (Irsko), Alvaro Quiros, Sebi García, Carlos Del Moral (všichni Španělsko), Danny Willett, Simon Dyson (oba Anglie) -5