Ernie Els

Ernie Els | foto: AP

Místo slavného hráče si diváci na kanadském Open fotili jeho caddieho

  • 1
Ernie Els je čerstvým členem Světové síně slávy golfu. První kolo Canadian Open zvládl na jedničku, po nějaké době se zase usídlil v popředí výsledkové listiny. Přesto zůstal ve stínu muže, jehož si najal na nošení holí.

"Myslím, že se kolem něj vyrojilo asi dvanáct lidí, zatímco u mě byl jen jeden," zasmál se Jihoafričan, nepřehlédnutelný svou stodevadesáticentimetrovou postavou. Dan Quinn je o hlavu menší, jenže je to hokejista.

Přesněji řečeno byl. Šestačtyřicetiletý kanadský internacionál vystřídal ve své kariéře osm klubů NHL a svého času oblékal i dres Vancouveru. Poblíž tohoto města se letošní ročník jednoho z nejstarších golfových turnajů světa letos hraje.

Trojnásobný šampion z majorů Els najal účastníka světového šampionátu v roce 1987 (tým zůstal čtvrtý a bez medaile) na vybrané turnaje už loni. Quinn je vynikajícím golfistou s profesionálním statutem a "kedil" už jiným hráčům, mimo jiné i populárnímu Johnu Dalymu.

Na jiných akcích nikdy svého šéfa nezastínil, není však úplně nepochopitelné, že právě v Kanadě ano. "Já jsem z Jižní Afriky a jsem fanouškem ragby. On tvrdí, že hokejisté jsou drsnější chlápkové než ragbisté. Tak se o tom přeme u piva," nastínil přátelský vztah mezi oběma muži Els.

Jsou sousedé, protože oba mají americkou rezidenci v Jupiteru na Floridě. "Líbí se mi jeho energie. Je soutěživý, rozumí profesionálnímu sportu," ocenil na Quinnovi bývalý světový golfista číslo 1.


Témata: Ernie Els, Pivo, Vancouver