Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu.

Klára Spilková na turnaji Ladies European Tour v Rabatu. | foto: LET/Tristan Jones

Golfistce Spilkové v Oneidě těsně unikl postup do finálových kol

  • 0
Jediná rána přebývala Kláře Spilkové, aby si na podniku americké série LPGA v Oneidě zahrála i o víkendu. V pátečním druhém kole turnaje Thornberry Creek Classic se přitom česká golfistka zlepšila, zahrála dvě rány pod par, ale s celkovým skóre -3 nakonec obsadila 79. místo. Na postup bylo potřeba -4.

V druhém kole si česká golfistka připsala pět birdie a tři bogey. „Cut byl nízko, ale to je LPGA, měla jsem hrát líp. Druhé kolo se mi hrálo dobře a na posledních osmi jamkách jsem měla pokaždé šance na birdie. Nakonec tam spadla aspoň tři,“ uvedla Spilková ve vyjádření pro média.

V čele je před finovými koly Korejka Kim Si-jong se skóre -16 a náskokem čtyř ran před Číňankou Liou Jü.

Spilková, třetí žena pořadí Ladies European Tour, odehrála v USA pátý letošní turnaj. Cutem prošla na LPGA Tour ve Williamsburgu a na nižší sérii Symetra Tour v Pottstownu, na majorech US Open a PGA Championship se stejně jako v Oneidě do finálových kol nedostala.

„Teď poletím domů a pak na tři týdny do Skotska. Možná budu hrát i European Team Championship, to se teprve uvidí. Mám za sebou spoustu nových zkušeností a budu se je snažit využít v dalším průběhu sezony,“ dodala Spilková.

,