Marek Nový bude jedním z českých golfistů, kteří se na Kunětické Hoře představí.

Marek Nový bude jedním z českých golfistů, kteří se na Kunětické Hoře představí. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Na Kunětické Hoře dostane šanci na golfovém Challenge Tour 19 Čechů

  • 0
Devatenáct českých golfistů bude startovat na letošním turnaji série Challenge Tour na Kunětické Hoře. Třetí ročník D+D REAL Czech Challenge se uskuteční v novém termínu od 29. května do 1. června a se zvýšenou dotací 165 tisíc eur. Jednou z tváří turnaje se stal Švéd Joel Sjöholm.

Z českých hráčů už mají podle pořadatelů jistou účast Marek Nový, Petr Gál, Daniel Suchan, Adam Rajmont, Petr Dědek junior. O dalších se rozhodne později. Chybět by neměl Ondřej Lieser, který v předchozích dvou ročnících dosáhl nejlepšího českého výsledku: v roce 2012 byl třiatřicátý a loni o tři místa lepší.

Sjöholm, který nosí na hřišti pumpky s podkolenkami, se narodil v chilském Santiagu a byl adoptován švédskou rodinou. V roce 2010 skončil na Challenge Tour šestkrát v desítce a prošel na European Tour. O kartu mezi evropskou elitou ale v minulé sezoně přišel, dostal ovšem pozvánku do Hongkongu, kde skončil v prosinci osmý.

"Je to šoumen a je populární mezi hráči. Zažili jsme jeho party, na které hráčům vařil. To máme v plánu také na Kunětické Hoře. Po středečním Pro-Am turnaji připraví Joel menu pro hráče," uvedl v tiskové zprávě David Trunda, sportovní ředitel promotérské společnosti Relmost, která bude od 21. do 24. srpna na hřišti Albatross u Prahy pořádat poprvé turnaj European Tour D+D REAL Czech Masters 2014.

,