Stanislav Matuš

Stanislav Matuš | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Matuš ovládl turnaj na Ypsilonce, odvezl si téměř sto tisíc korun

  • 1
Stanislav Matuš se stal celkovým vítězem Oaza Energo Czech PGA Strokeplay Championship, sedmého turnaje ze série Czech PGA Tour na libereckém hřišti Ypsilonka. Dokázal zahrát 12 ran pod par hřiště a ze severu Čech si odvezl bezmála 95 tisíc korun.

Obrázek na Ypsilonce byl stále stejný: po prvním dnu v čele Matuš, stejně tak po druhém i po finále. V neděli sice jeho pozici mohutně atakoval především amatérský hráč Jan Cafourek a na dostřel se na chvíli dostal i Ital Elli, ale v závěru Matuš mohutně zafinišoval na jamkách 14–16, soupeřům odskočil a o svůj náskok se již nenechal připravit.

„Udělal jsem tu minimum chyb a to podle mě rozhodlo o vítězství,“ komentoval vítěz svůj výkon. „Celé tři dny se mi tu hrálo dobře. Za tu dobu jenom jedno bogey, k tomu na takovém hřišti!“ Stanislav Matuš se kromě vítězství v turnaji stal i šampionem Czech PGA na rány. Mezi ženami pozice šampionky patří Lucii Hinnerové (+5, T15).

Na druhém místě turnaje Oaza Energo Czech PGA Strokeplay Championship skončil Ital Federico Elli, třetí místo vybojoval Adam Sagar ze Španělska. Další český hráč, Adam Rajmont, se dělil o čtvrté místo.

Překvapením turnaje je skvělé umístění amatérského hráče Jana Cafourka. V neděli až do 14. jamky zle dotíral na vedoucího Matuše a jenom ztráta koncentrace na posledních jamkách mu přinesla dělené čtvrté místo.

Turnaj se hrál o celkovou dotaci ve výši půl milionu korun. Příští turnaj se koná od 22. do 25. září v rakouském Haugschlagu a v termínu 8.–12. října letošní sezona Czech PGA Tour vyvrcholí na Kaskádě v Kuřimi.