Klára Spilková

Klára Spilková | foto: LET/Tristan Jones

Golfistka Spilková neprošla na Australian Open cutem

  • 0
Golfistka Klára Spilková neprošla na Australian Open cutem. Na hřišti v Adelaide si dnes sice oproti úvodnímu nevydařenému kolu mírně polepšila, na postup do víkendových bojů to ale nestačilo. Česká hráčka skončila na děleném 117. místě.

Spilková se ani dnes nevyhnula bogey, dvakrát ale dokázala skórovat a celkově obešla hřiště s bilancí -1. Šest bogey ze čtvrtečního úvodního kola ji ale připravilo o šance, od postupu ji nakonec dělilo pět ran.

„Teprve od jedenácté jamky prvního kola jsem chytila tempo a hrála solidní golf, ale bohužel mi tam nespadlo moc patů. Greeny byly výrazně jiné než při úterním cvičném kole a druhý den se s tím už nedalo mnoho dělat. Tak zase příště,“ komentovala česká hráčka druhé vystoupení v Austrálii v kariéře.

Pětadvacetiletá Spilková začala sezonu na LPGA osmým místem v Boca Raton, minulý týden byla 41. v Barwon Heads v Austrálii. Dalším turnajem Spilkové na LPGA bude Founders Cup v Arizoně od 19. března.

Na Australian Open se po dvou kolech dělí o vedení Angličanka Jodi Ewartová Shadoffová, na niž se dotáhla Korejka Pak In-pi. Obhájkyně prvenství Nelly Kordová z USA se propadla na dělené 24. místo.

,