Suzann Pettersenová právě získala pro Evropu důležitý bod a její tým nakonec

Suzann Pettersenová právě získala pro Evropu důležitý bod a její tým nakonec vyhrál Solheim Cup. | foto: Reuters

Evropské golfistky přerušily panování Američanek v Solheim Cupu

  • 1
Po předchozích třech amerických triumfech za sebou ovládly letos Solheim Cup evropské golfistky. Na hřišti v irském Dunshaughlinu zvítězil tým anglické kapitánky Alison Nicholasové 15:13. Ve dvanáctém ročníku ženské obdoby slavného Ryder Cupu ukořistily hráčky Evropy teprve čtvrté vítězství.

Rozhodující bod získala Španělka Azahara Muňozová v duelu s Angelou Stanfordovou. Američankám by jinak stačil k obhajobě prvenství i nerozhodný výsledek 14:14.

Evropskému výběru nahrálo i zranění bývalé světové jedničky Cristie Kerrové, která dnes nemohla nastoupil proti Angličance Karen Stupplesové kvůli zraněnému zápěstí. "Jsem z toho zničená, že nepomůžu týmu. Snažila jsem se, ale neudržím hůl," stýskala si vítězka 14 turnajů prestižního seriálu LPGA.

Ve vítězném týmu se představila i anglická legenda Laura Daviesová, která si nedávno zahrála v Česku turnaj Ladies European Tour na hřišti Albatross. V závěrečný den svedla sedmačtyřicetiletá hvězda souboj s jednapadesátiletou Juli Inksterovou, nejstarší účastnicí Solheim Cupu v historii, a podělily se o bod.

Kvůli nepřízni počasí byla v závěrečný den hra třikrát přerušena, ale 28 000 diváků vydrželo sledovat napínavou bitvu až do konce.