Ondřej Lieser na Czech Masters, turnaji série European Tour

Ondřej Lieser na Czech Masters, turnaji série European Tour | foto: ČTK

Výtečný Lieser je na golfovém Dutch Open šestý. I Spilková bude ve finále

  • 0
Ondřej Lieser si v druhém kole golfového turnaje Dutch Open polepšil na dělené šesté místo a po polovině útočí na nejlepší český výsledek na European Tour. Cutem prošla i Klára Spilková, pro kterou se páteční kolo na podniku LPGA s názvem Portland Classic zprvu nevyvíjelo dobře. Na čtrnácté jamce zahrála double bogey a ocitla mimo postupové pozice, ale ve finiši třikrát ze čtyř pokusů zaskórovala a prosmýkla se na dělenou 57. příčku, která jí zajistila finálovou účast.

Tokijský olympionik Lieser zahrál v pátek na hřišti u Hertogenbosche pět ran pod par a celkově má už devět úderů pod normu hřiště.

Třicetiletý pražský rodák se blýskl eaglem na pětiparové jamce číslo 12, přidal pět birdie a dvakrát překročil normu jamky. 

O šesté místo se dělí s dvěma soupeři a má velkou šanci připsat si nejlepší výsledek v sezoně na elitní evropské tour. Nejlépe byl ve své premiérové sezoně po zisku karty třicátý v březnu v Keni.

Českým maximem na European Tour je dvanácté místo Filipa Mrůzka ze srpnového Czech Masters na Albatrossu, jímž překonal loňskou Lieserovu třináctou pozici z Ramsau.

Dutch Open s dotací milion eur průběžně vede Švéd Kristoffer Broberg, jenž v pátek zahrál rekord hřiště -8 a celkově má 12 ran pod par. 

I Spilková prošla do víkendových bojů

Klára Spilková postoupila na svém prvním turnaji LPGA Tour po olympijských hrách do finálových bojů. V druhém kole Portland Classic zahrála o jednu ránu lépe než ve čtvrtek a s celkovým skóre pět úderů nad par se dělí o 57. místo.

Šestadvacetiletá česká hráčka zaznamenala v pátek pět birdie, pět bogey a na čtrnácté jamce double bogey.

V čele soutěže s dotací 1,4 milionu dolarů je světová dvojka Korejka Ko Čin-jong, která zvládla druhé kolo na 67 ran. Se skóre -8 vede o jeden úder před Skotkou Gemmou Dryburghovou.

Organizátoři museli kvůli nočnímu dešti odložit na dnešek plánované třetí kolo. Hrát se bude až v neděli a není vyloučeno, že se bude turnaj dohrávat v pondělí. Možností je také zkrácení turnaje na 54 jamek.

,