Wyndham Championship 2009 - John Daly, 1. kolo

Wyndham Championship 2009 - John Daly, 1. kolo | foto: AP

Daly chce 100 milionů od nadace, pomáhající dětem

  • 0
Právníci Johna Dalyho rozeslali množství žalob ve snaze vylepšit finanční situaci profesionálního golfisty, jenž se marně pokouší dostat se do bývalé formy. Mimo jiné požadují vysoké bolestné na charitativní organizaci.

Příležitost jim zavdala situace z roku 2007, kdy Daly utrpěl zranění na turnaji v Palm Beach na Floridě. Když se napřahoval k ráně, skočila před něj z davu přihlížejících žena.

Hráč se zastavil ve švihu a pochroumal si mezižeberní svaly. Teď by měl dostat kompenzaci ve výši 100 milionů dolarů.

"Následkem poškození těla byly vleklé bolesti, neschopnost hrát, psychická újma, ztráta možnosti žít běžným životem, složitá léčba a nemožnost normálně vydělávat," praví se v prohlášení advokátní kanceláře.

John Daly, Transition Championship

Podobné formulace se opakují, nebo střídají s jinými. Žádosti o bolestné nebo o mimosoudní vyrovnání se opírají o fakta z dlouhého období, v němž se čtyřiačtyřicetiletý kontroverzní profesionál dostával z depresí.

Daly proslul svým hrubiánským chováním na hřišti a známé jsou i jeho incidenty mimo něj, páchané nejčastěji pod vlivem alkoholu. Jeho pobyty v léčebnách a na záchytkách jsou známé, ale zároveň jsou už nejméně rok minulostí.

John Daly, San Diego Open

Někdejší člen absolutní světové golfové špičky podstoupil i odtučňovací kúru, ale stěžuje si, že nemá sílu ani cit pro úder. Na turnajích PGA Tour se objevuje jen proto, že na své jméno dostává sponzorské pozvánky.

Na prémiích si ale moc nevydělá. Podle listu Palm Beach Post je neutěšená Dalyho finanční situace. Proto nová akce jeho advokátů, kteří mezi žalované zahrnuli i charitativní organizaci, jež pomáhá potřebným dětem.