Lee Westwood na Czech Masters ve Vysokém Újezdě

Lee Westwood na Czech Masters ve Vysokém Újezdě | foto: ČTK

Druhý den golfového Czech Masters se nedohrál, turnaj přerušil déšť

  • 0
Druhý den golfového Czech Masters série European Tour v Česku se nedohrál. Kvůli vytrvalému dešti a podmáčenému hřišti Albatross nestihli všichni hráči dokončit kolo.

„Kolem druhé hodiny se pořádně rozpršelo a už to nešlo. Už jsme měli ohlasy ze hřiště, že je náhodná voda v bunkerech i na greenech,“ popsal pro Golfextra situaci na Albatrossu Zdeněk Jehlička, sportovní ředitel pořádajícího Relmostu.

V průběžném pořadí je na tom nejlépe Angličan Lee Slattery, který i v silném dešti, větru a chladu zahrál druhý den skvělých 65 ran a vede se skóre -7.

Z českých hráčů jsou na tom zatím nejlépe Filip Mrůzek, který si však druhý den hodně pohoršil, a Aleš Kořínek. Oba mají dohromady dvě rány nad par a budou čekat, zda projdou cutem. Ten je v nedohraném druhém kole zatím na skóre +1.

Cutem nejspíše neprojde největší hvězda turnaje a bývalý první hráč světa Martin Kaymer. Němec zahrál v pátek 76 ran a má celkem +3. Stejně je na tom Američan John Daly.

Šanci útočit na druhou výhru na Albatrossu může mít Velšan Jamie Donaldson. Vítěz prvního ročníku Czech Masters zahrál v prvním kole -3, je aktuálně na děleném devátém místě, ale druhé kolo má celé ještě před sebou.

Organizátoři doufají, že v sobotu ztrátu doženou. Druhé kolo se bude dohrávat od 7:30 a skončit by mělo kolem poledne. „Udělá se cut a zhruba v jednu odstartuje třetí kolo ze dvou odpališť a hráči půjdou po třech,“ doplnil Jehlička.

,