Golf - ilustrační foto

Golf - ilustrační foto | foto: AP

Golfový turnaj Czech Ladies Challenge se v červnu vrátí na Konopiště

  • 0
Golfový turnaj Czech Ladies Challenge druhé evropské série LET Access Series se vrátí na Konopiště. Dámská akce pořádaná pátým rokem Českou golfovou federací se uskuteční od 3. do 5. června s dotací 37 500 eur (970.000 korun).

Loni se Amundi Czech Ladies Challenge konalo kvůli termínovým změnám zaviněným koronavirem až v září a přesunulo se na pražskou Zbraslav. Letos se turnaj odehraje opět v Golf Resortu Konopiště a odstartuje LET Access Series.

„Jedná se bezesporu o náš nejvýznamnější turnaj pro české výkonnostní hráčky, zejména pak amatérky, které plánují přechod k profesionálkám. Pořádáním turnaje se automaticky stáváme členy programu pro výměnu hráčských karet s ostatními evropskými pořadateli. Můžeme tak nabídnout dostatek herních příležitostí a připravit hráčky na tvrdou konkurenci evropského ženského golfu,“ uvedl generální sekretář golfové federace Aleš Libecajt v tiskové zprávě.

Startovat má přes sto hráček z 25 zemí. Poslední dva ročníky ovládly Finky - loni z hřiště Prague City Golf odjížděla jako vítězka Tiia Koivistová a o rok dříve z Benešovska Sannu Nuutinenová. Domácí amatérka Tereza Melecká skončila na Konopišti dvakrát druhá.

Výhodou středočeského resortu je ubytování pro všechny golfistky. „Je pro nás prioritou jejich zdraví a minimalizace zdravotních rizik. Na Konopišti budou i s vedením turnaje na jednom místě v komfortu a bezpečí,“ řekla ředitelka soutěže Ana Larraňetaová ze Španělska.

,