Jiří Janda

Jiří Janda | foto: Antonín Krčmář

Český golfista Janda senzačně porazil lyžařskou hvězdu Millera

  • 0
Český reprezentant v golfu Jiří Janda zúročil na mistrovství světa Ski&Golf v rakouském Zell am See své zkušenosti a díky skvělému výkonu v golfové části připravil o bronzovou medaili v kategorii PRO hvězdu alpského lyžování Bodeho Millera.

"S takhle dobrým výsledkem mezi jednotlivci jsem vůbec nepočítal. Porážka Bodeho Millera je pro mě cenný skalp," radoval se Jiří Janda, profesionální golfista a spolumajitel Golf clubu Liberec.

Hned v úvodu prověřila závodníky velmi rychlá trať obřího slalomu s jednou kritickou brankou těsně před cílem. Chyb se nevyvaroval ani loňský šampion v týmech Oswald Hochfielzer nebo trojnásobný olympijský medailista z Vancouveru Bode Miller. Oba museli absolvovat opravnou jízdu.

Miller se po první disciplíně zařadil až na čtvrté místo. Jiří Janda zvládl trať za 37,19 vteřin, což znamenalo deváté místo v kategorii profesionálů.

"Letos mám ze svého lyžařského výkonu opravdu radost. Oproti loňsku jsem výrazně snížil časovou ztrátu na Millera. Myslím, že necelých šest vteřin na mistra světa v alpském lyžování není žádná ostuda," neskrýval spokojenost rodák ze Semil.

Také prozradil, že jeho cílem a motivací do dalších let je právě vítězství na tomto stále prestižnějším světovém šampionátu.

V ostře sledované golfové části o stupně vítězů bojovali kolegové ze světového poháru v alpském lyžování Bode Miller a Švéd Patrik Järbyn (celkový vítěz letošního MS).

V prvním kole nakonec zvítězil Järbyn se 77 ranami, Miller zaostal o 11 ran za 88. Jiří Janda zahrál v paru 73 a pomalu se dotáhl na Millera.

O dramatické vyvrcholení šampionátu se postarali nevyzpytatelní soupeři v podobě deště, větru a slunce. Většina hráčů si oproti pátku skóre pohoršila. To však neplatilo pro Jiřího Jandu, který zkušeným výkonem 2 pod par významně zabodoval a z bronzové příčky sesadil loňského vítěze Bodeho Millera.

Titul mistryně světa v ženské kategorii získala Eva Koželuhová.