Alex Čejka a jeho první seznámení s nově upraveným hřištěm v Čeladné.

Alex Čejka a jeho první seznámení s nově upraveným hřištěm v Čeladné. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Čejkův cíl se v nové sezoně nemění: vyhrát turnaj v Americe

  • 0
"Cítím se dobře," vzkázal Alex Čejka všem po příjezdu do La Quinty v Kalifornii, kde - jako mnozí další profesionálové - zahájí soutěžní sezonu 2010. Svou pátou na americké PGA Tour.

Byly to loni trochu nervy, jestli získá plnohodnotnou hrací kartu na celý rok v zámoří. Vlastně víc než trochu. A byly kolem toho tak trochu dohady, protože propočty možných konečných umístění před koncem sezony, to je záležitost vyšší matematiky.

čejka na pga tour 2009

Turnajů                      25
Top 10                        3x
Top 25                        6x
neprošel cutem           8x

Podle neoficiálních zpráv měl ale mariánskolázeňský rodák jasno už před svým předposledním startem na americké půdě, turnajem Justina Timberlakea v Las Vegas, kde Čejka bydlí. Ale sám tomu uvěřil až po čtyřiadvacátém místě z nevadského centra hazardu.

Pak ještě uhrál osmou pozici na Frys.com Open ve Scottsdale. Letos jde "do boje" se svým typickým postojem muže, jehož nic nerozhází: "Uvidíme, co nová sezona přinese."

Chladno v Las Vegas

Na přelomu roku navštívili devětatřicetiletého profesionála s německým občanstvím jeho dva synové, které má s českou moderátorkou Mirkou Čejkovou. "Užil jsem si s rodinou a přestože v Las Vegas bylo docela chladno, dobře jsem si zatrénoval," uvedl dnes na svém webu.

Při jedné z četných návštěv České republiky Čejka prohlásil, že nebude hrát tolik turnajů jako v minulosti. Potvrdil to, když vynechal havajský úvod sezony.

Alex Čejka na Zbraslavi.

K tomu, aby měl na jejím konci znovu jistotu celoroční hrací karty, potřebuje tedy několik výraznějších umístění. "Jednoznačně musím zlepšit krátkou hru," vyzdvihl hlavní podmínku úspěchu.

Na období volna po svém posledním loňském vystoupení na Světovém poháru v Šanghaji najal na trénink herních činností kolem greenu trenéra-specialistu. A věnoval se také patování.

Znovu do Čeladné

Do nového roku jde Čejka opět s týmž cílem jako vždycky: "Udělám všechno pro to, aby se mi splnil a já vyhrál nějaký turnaj US PGA Tour," stanovil před sebe jednoznačně.

čejkův výdělek na pga tour

(v dolarech)
2006                    525 484
2007                    868 303
2008                    893 998
2009                    953 664

Co by potřeboval k takovému úspěchu, prozradil v loňském rozhovoru pro golf.idnes.cz: "Zahrát čtyři vyrovnaná výborná kola." V Bob Hope Classic by to nemuselo stačit. Nadcházející turnaj v La Quintě začíná už ve středu, hraje se totiž na pět kol.

Čeští diváci se pravděpodobně mohou těšit, že krajana, jenž má k první vlasti vřelý vztah, uvidí znovu v Čeladné na Czech Open. Pořadatelé srpnového podniku s jeho účastí předběžně počítají.