Golf na Sardinii

Golf na Sardinii | foto: Sardegna Travelpro iDNES.cz

Bugynou z postele až na odpaliště, i to je golfová Sardinie

  • 1
Majestátní pás hor, stometrové monolity oblých tvarů a muraghy, záhadné stavby z dávných dob před Kristem. Tahle oblast je historií odsouzena k majestátnosti. Taková musí být i zdejší golfová hřiště.

A také ano. Některá z nich na Sardinii figurují mezi padesáti nejlepšími na světě. Oproti jiným lokalitám ve Středozemí má tento italský ostrov ještě bonus – nekonečný klid.

Tři areály

Na severovýchodě Sardinie, v oblasti Cala di Volpe-Porto Cervo, vzniklo hřiště v roce 1967, bylo otevřeno roku 1972 a dnes je osmnáctka v Pevero Golf Clubu považována za jednu z nejkrásnějších na světě, jak uvádí americký časopis Golf Magazine.

Pohled na moře a pobřeží Costa Smeralda skýtá většina zdejších fairwají. Obtížnost jamek ovlivňuje severozápadní vítr, onen známý mistrál. Pozor, je hodně studený a zapomenout si vzít aspoň svetr, ale ještě líp bundu, to se pravděpodobně vymstí.

Golf na Sardinii

Na poloostrově Sinis na západě Sardinie v lokalitě Is Arenas – Narbolia leží uprostřed píniového háje na dlouhém písčitém pobřeží resort, který odborníci zařadili mezi dvacet nejkrásnějších italských hřišť.

Zdejší pětihvězdičkový hotel, citlivě zasazený do vegetace, zajišťuje příjemné klima po celý rok. A má i speciální golfová apartmá, vysunutá až pod větve stinných jehličnanů.

Všechno do hry si návštěvník připraví "doma" u postele, před hotelovou recepcí převezme bugynu a k prvnímu odpališti odjede rovnou odtud.

Golf na Sardinii

Oblast Is Molas – Pula na jihozápadě Sardinie nabízí největší golfový areál na ostrově, čítající 27 jamek. Už čtyřikrát se tu konalo mezinárodní mistrovství Itálie a jednou sem zavítala European Tour při Volvo Masters.

Hráči toto hřiště oceňují jako jedno z technicky nejzajímavějších ve Středomoří. Mistrovská osmnáctka překvapí parkovým americkým stylem, ovšem pravou výzvou je Žlutá devítka, toto ztělesnění přírody na golfovém hřišti.

"Vše v jednom"

Všechny sardinské resorty až úzkostlivě dbají o to, aby se návštěvníci dobře najedli. A že je to Itálie, o tom každého přesvědčí místní baristé. Vychutnat si espresso piccolo před hrou patří k bontonu.

Cestovní kancelář Sardegna Travel nabízí speciální balíčky "all-in-one", zahrnující kompletní služby pro golfisty – cestu letadlem, transfery mezi letištěm a hotelem, ubytování, stravování i speciální golfový program.

Pobyty v exkluzivních hotelích či vilkách jsou možné po celém území. A Sardinie samozřejmě umožňuje dovolenou pro rodiny s negolfisty, kteří nejsou ani vyznavači plážového povalečství. Místní turistická centra nabízejí vyjížďky na koních, na kolech či na loďkách, a samozřejmě potápění a šnorchlování.