Za Jordan pojede Japonec Sato

  • 2
Tokio - Japonský pilot Takuma Sato, dosud testovací jezdec stáje formule 1 BAR, podepsal dvouletou smlouvu s týmem Jordan a v příští sezoně bude jezdit seriál mistrovství světa. Vlastník týmu Eddie Jordan to oznámil v Tokiu na tiskové konferenci. Spolu s japonským jezdcem bude usedat do monopostu s motorem Honda ještě Ital Giancarlo Fisichella. Stáj Jordan si navíc vyhradila v Satově smlouvě opci na dva roky. Sato se stal prvním Japoncem, který vyhrál s dvanácti triumfy seriál formule 3. "Je to skvělá příležitost. Vím, že se ode mě hodně očekává, budu se snažit nechybovat a stát se opravdovým profesionálem," prohlásil čtyřiadvacetiletý jezdec.

Také Jordan vyjádřil spokojenost. "Máme štěstí, že jsme ho získali," prohlásil šéf stáje na adresu sedmého Japonce v historii seriálu. "Je to schopný pilot, je rychlý a talentovaný. Má potenciál stát se šampiónem," předpověděl Jordan. "Sledovali jsme ho při testech za BAR a uchvátil nás," dodal.

Sato nahradí u Jordana veterána Jeana Alesiho, který v posledním letošním závodu seriálu MS nastoupí v neděli v Suzuce do své 201. Velké ceny v kariéře.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž