Williamsu se povedl dobrý den

Hockenheim - Nadmíru spokojeni mohou být představitelé stáje Williams z pátečního dění na okruhu v Hockenheimu. Oba piloti, Ralf Schumacher a Juan Pablo Montoya, si totiž v první kvalifikaci vydobyli nejlepší výchozí pozice do sobotního pokračování grand prix. Německý pilot byl na domácí trati nejrychlejší a Kolumbijec mu úspěšně sekundoval na druhé příčce. Byl to také nejlepší pátek pro Williams za dobu trvání nového formátu velkých cen.

Ralf Schumacher vítězství nečekal. „Je to pro mě překvapení, jelo se mi totiž velmi lehce. Auto bylo jednoduše perfektní, skvěle naladěné, dobře fungovaly i gumy. Mohu být jen spokojený, protože se nám podařilo překonat problémy z dopoledního volného tréninku. Teď se už těším na dobrý výsledek v kvalifikaci a také na dobrý závod. Očekává se vedro, což by nám mělo sedět,“sdělil německý závodník.

Spokojený byl i Juan Pablo Montoya. „S prvním kvalifikačním kolem jsem spokojený. Auto bylo připraveno báječně. Kdybych nebrzdil brzy do vlásenky, mohlo to být ještě lepší, ale i tak mě výsledek těší. Důležitější však bude výsledek zítřejší kvalifikace,“ sdělil třetí muž průběžného pořadí světového šampionátu.

„Dnešek se nám povedl a máme oba stroje na čele. Samozřejmě, je to první kvalifikace, ale i to nám dává náznak naší pohody. Dopoledne jsme tvrdě pracovali na nastavení vozů na závod a na zbytek víkendu si věříme. Do Německa jsme opět přivezli několik nových dílů,“ dodal šéfinženýr Williamsu Sam Michael.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž