Williams testoval se třemi vozy

Barcelona - Po okruhu Catalunya u Barcelony ve čtvrtek jezdily tři vozy williams. V prototypu sezony 2002 jezdil pouze Juan Pablo Montoya. Dokončil na čtvrtém místě výsledkové tabule. Překonal ho i testovací jezdec týmu Marc Gene. Ten jezdil ještě v loňském FW23, v kterém byl použit nový motor BMW P82 a časem 1:19.243 Kolumbijce porazil téměř o půl vteřiny. Montoya byl přesto spokojen. "Dnes se již FW24 jevilo o mnoho lépe. S jeho nastavováním jsme udělali velký krok vpřed."

Montoya se zaměřil na zkoušky kontroly prokluzu a ventilaci brzd. Musel však skončit den dříve, než předpokládal. V závěru testů ho zradil motor BMW.

Nejpomalejšího času ze tří jezdců britského týmu dosáhl druhý testovač Antonio Pizzonia. Stejně jako Gene jezdil s loňským monopostem a letošním agregátem. Pracoval na testovacím programu pneumatik michelin. Pizzonia pokračuje ve zkušebních jízdách i dnes.

Tým Williams se od začátku sezony v testování nezastavil. Jeho vozy ujely nejvíc kilometrů ze všech účastníků mistrovství světa formule 1. Pokračovat bude britská stáj již v útérý na druhém španělském okruhu ve Valencii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž