Vládl Kubica, Alonso chyboval

  • 11
Londýn - Zcela jednoznačně ovládl druhý trénink na Velkou cenu Británie formule 1 třetí jezdec týmu BMW-Sauber Robert Kubica. Polák porazil druhého Fisichellu o více než vteřinu. Alonso s dalším Renaultem měl problémy s nastavením auta, byl pomalejším než týmový kolega a dokonce v závěru vylétl z dráhy.

Vedoucí jezdec mistrovství světa nemohl kvůli nedotáčivosti projíždět zatáčky naplno, a mechanici na jeho stroji v boxech dlouho pracovali. V závěru tréninku se vrátil na dráhu, ale na výjezdu ze zatáčky vjel na trávu.

Fisichella však dokázal, že ani v Silverstone Renaultu rychlost nechybí. Až inženýři doladí Alonsův stroj, pojede opět na vítězství...

Šestý nejlepší čas za Toyotou Trulliho zajela dvojka Ferrari Massa, a to přestože dvakrát dostal smyk (v zatáčkách Abbey a Club) a v pit lane mu zhasl motor.

Michaelovi Schumacherovi musel stačit osmý čas. Ani on se zcela nevyhnul problémům, a v Abbey vjel dvěma koly na trávu.

Největším zklamáním dne byly výkony McLarenu. Po prokazatelném zlepšení v Monaku se vše u loni nejrychlejšího týmu vrátilo do starých kolejí. Montoya zajel čtrnáctý čas a Kimi Räikkönen až jedenadvacátý. Odjel však pouze čtyři kola.

Na zatím hodně kluzkou dráhu dopláceli jezdci zejména v zatáčce Priory, kde měli problémy Neel Jani z Toro Rosso, Giorgio Mondini z Midlandu i Christian Klien z Red Bullu.

Sobotní kvalifikace začíná kvůli termínové kolizi s mistrovstvím světa ve fotbale již ve 13:30 českého času, závod pak v jednu hodinu odpoledne. Na neděli předpovídají meteorologové přeháňky.

Výsledky 2. tréninku: 1. Kubica 1:21,082, 2. Fisichella (It./Renault) 1:22,294, 3. Wurz 1:22,300, 4. Davidson 1:22,310, 5. Trulli 1:22,437, 6. Massa (Braz./Ferrari) 1:22,476.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž