Vítěze určil prezident Ferrari

  • 3
Spielberg - Získal vítězství, které ho netěší. Michael Schumacher, nejlepší současný pilot formule 1 a suverén letošní sezony, dojel do cíle Velké ceny Rakouska první jen proto, že na cílové rovince zpomalil jeho stájový kolega Rubens Barrichello. "Bylo to týmové rozhodnutí," řekl Schumacher. "Nemám z toho radost." Čtyřnásobný mistr světa vyhrál už 58 velkou cenu F1 v kariéře. "Rubensovi musím moc poděkovat, je to jeho zásluha," dodal.

Schumacher potvrdil, že rozhodnutí o jeho výhře mělo jediný důvod. "Musíme vyhrát šampionát - to je náš cíl. I když mám v čele pořadí náskok, nikdo neví, co se může ve zbytku sezony ještě přihodit."

Spolupráce obou pilotů je prý bezproblémová. "Navzájem si hodně důvěřujeme a myslím, že je to i poznat. Oba odvádíme dobrou práci," uvedl německý pilot.

Na tiskové konferenci těsně po závodě Schumacher odpověděl otázku jednoho z reportérů, kdo je v týmu tím mužem, který rozhodl o tom, že má vyhrát právě on. "Rozhodnutí pochází od Ferrari a jeho šéfem je Montezemolo, ten je tím hlavním," uvedl pilot. Luca Cordero di Montezemolo je prezidentem automobilky.

"Taková je filozofie našeho týmu, které se Rubens podřídil," řekl Schumacher. "Věřím, že ještě letos vyhraje. Zaslouží si to."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž