Vettel boural a ani napotřetí nedojel

Manáma - Dvacetiletý Němec Vettel, který loni šokoval bodovaným umístěním při debutu ve formuli 1, se letos trápí. Ani ve třetím závodě sezony nedokázal projet cílem. Doplatil na strkanice v úvodním okruhu. "Mohl to být krásný závod, a zas nic. Jsem hodně zklamaný, ale snad to vyjde příště," nechal se slyšet Vettel.

Jezdec týmu Scuderia Toro Rosso, který je od minulého měsíce na prodej, havaroval i v Austrálii a v Malajsii ho zradil motor.

V Bahrajnu ho v úvodním kole čekaly hned dvě kolize. "Přitom jsem měl vynikající start. Takový se mi v prvních dvou závodech nepovedl," komentoval jezdec. "Byl jsem jako raketa a dokázal jsem předjet dva tři jezdce. Pak jsem ale najel do první zatáčky a zblokovali mě."

Po kolizi s jedním z jezdců týmu Force India měl silně poškozené přední přítlačné křídlo, ale s tím by ještě do boxů dojel. Ve čtvrté zatáčce byl však definitivní konec.

"Někdo se tam vynořil ze strany a zevnitř mi narazil do zadní části pravé strany auta. Pak už se s monopostem nedalo dál jet," smutnil Vettel.

Jeho týmový kolega Sebastien Bourdais sice cílem projel, ale od bodů byl na patnáctém místě daleko. Alespoň poprvé v kariéře projel cílem závodu formule 1. Na úvod v Austrálii sice bodoval, ale kvůli závadě motoru šachovnicový prapor neviděl.

"Pravděpodobně kvůli špatnému výběru pneumatik jsem byl na začátku pomalejší a ani poté jsem nebyl se svou jízdou spokojen. Snažil jsem se jet nejplynuleji, co to šlo, a nedělat chyby. Závod byl pro mě další užitečnou zkušeností," uvedl čtyřnásobný vítěz série ChampCar.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž