Turek: Doufám, že Brnu pomůžu

  • 2
Brno - Vedení Masarykova okruhu hodlá pozvedout prestiž dráhy i nikterak příznivou ekonomickou situaci společnosti a jako poradce si vybrala Pavla Turka, jednoho z manažerů stáje West Mclaren Mercedes formule 1. Turek, který ve formuli 1 působí pátým rokem, nabídku přijal a dnes odpoledne na Pražském hradě podepsal s Brňany smlouvu o poradenství. U podpisu byl i Turkův přítel a "kolega z práce" David Coulthard. "V posledních letech jsem měl mnoho podobných nabídek, ale přijal jsem až tuto. Brno potřebuje opravdu pomoci, tak se o to svým dílem budu snažit," uvedl Turek.

Turek, který má v McLarenu ale i v celém světě Grand Prix už své renomé, bere novou roli jako výzvu. "Brněnský okruh potřebuje pomoci v mnohém a já se budu snažit poradit, jak změnit marketing společnosti, pokusím se do Brna přilákat důležité osobnosti motorsportu," plánuje Turek.

Audodrom je kvalitní, ale málo známý
Podle Turka je autodrom sice na velmi slušné evropské úrovni, ale přesto se o něm velmi málo ví. "Brno je známé, ale spíše jako místo, nikoli jako kvalitní autodrom. Mnoho lidí ze světa si jej stále spojuje se starou tratí, která vedla vesnicemi," říká.

Díky svým kontaktům to chce změnit. "Bude to chvíli trvat, než se se vším, co s okruhem souvisí, poznám, ale chci zde udělat pořádnou práci. Nějakou dobu určitě strávím přímo v prostředí okruhu, abych prostudoval podklady, vše pochopil a poté mohl navrhovat změny," plánuje manažer žijící v Hamburku a v Praze, původem však Ostravan.

Jeden z jeho hlavních cílů je přilákat do Brna nové aktivity. Nehovoří rovnou o atraktivních závodech či lukrativním stálém testování stájí formule 1, opakuje výraz aktivity. "Důležité je třeba udržet současné velké závody, protože v Evropě je obrovská konkurence a například mistrovství světa motocyklů mají velký zájem Maďaři na Hungaroringu nebo rakouský A1-Ring," uvedl Turek.

Šéf okruhu: Věřím v pomoc
Šéf masarykova okruhu Ivo Sklenář přiznal, že získání Turka pro spolupráci nebyla ani tak jeho zásluha jako spíše nápad několika akcionářů společnosti. "Měli jsme ve výhledu více lidí, ale jsem rád, že mě kolegové z vedení společnosti přesvědčili o tom, že Pavel Turek je ten pravý," říká Sklenář. "Jeho kontakty a schopnosti jsou podle mne obrovské."

Sklenář říká, že Turkův honorář je pro okruh více než přijatelný. "Asi takto: Lidé, kteří se k nám hlásí rovnou po škole s tím, že zde budou dělat marketing, žádají několikanásobně více peněz," uvedl Sklenář.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž