Trulli smutní, Alesi se směje

  • 1
Spa - Hořkosladký závod má za sebou na trati ve Spa stáj Jordan. Slzy přišly poté, co těsně před cílem závodu odpadl z pátého místa Ital Jarno Trulli. Naopak Jean Alesi tým potěšil výborným šestým místem a jedním bodem do Poháru konstruktérů. Pro Trulliho závod skončil ve 32. kole, když mu začal kouřit motor Honda jeho monopostu. Když musel opustit nepojízdný vůz, dal Ital jasně najevo zklamání z toho, že opět nedojel.

"Cítil jsem se hodně naštvaný, když se auto zastavilo. Byl jsem bez potíží na pátém místě. Jinak jsem v závodě neměl žádné velké potíže. Hodně jsem útočil, jel jsem agresivně. Na konci jedné z rovinek jsem jel bok po boku se dvěma vozy a oba najednou předjel. To bylo úžasné! Dokázal jsem předjet kohokoliv, s kým jsem se střetnul, a pak mi odejde motor! To je velké zklamání," uvedl Trulli.

Naproti tomu Jean Alesi byl svým výsledkem nadšený. "Udělal jsem dnes velmi dobrý výkon. Když jsme podepsal s Jordanem smlouvu, věděl jsem, že tým potřebuje body. Byl jsem pod velkým tlakem, protože i když jsem věděl, že můžu pro tým udělat velký kus práce, získávat body je v F1 velmi těžké. Proto mě to šesté místo ještě více potěšilo," řekl po závodě Alesi.

Šéfa stáje Eddie Jordana potěšily Alesiho body a zklamalo vypadnutí Trulliho. "Když to porovnám s nevydařenou kvalifikací, je neuvěřitelné, že máme bod. Ale závod vypadal ještě lépe, mohli jsme mít vozy na pátém a šestém místě. Je to škoda, protože oba naši jezdci podali výborný výkon," řek Jordan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž