Trulli je nespokojen s pokrokem Jordanu

Londýn - Podle informací italského tisku není jezdec Jordanu Jarno Trulli příliš spokojen s pokroky své stáje při vývoji monopostu EJ 11. Jezdci vadí, že vůz letos pomalu ale jistě ztrácí svoji konkurenceschopnost. Trulli je v bodování mistrovství světa stále na sedmém místě s devíti body, zatímco jeho tým jich má 15, o jeden méně než čtvrtý tým Sauber. "Nemám zatím žádnou konkrétní nabídku, ale ve formuli 1 je možné všecko. V závodech dál útočíme, ale obávám se, že v této fázi šampionátu nejsme na dostatečné technické úrovni," nechal se slyšet šestadvacetiletý pilot.

Zatímco tým Williams se zdá být pro příští rok velkým soupeřem stájí McLaren a Ferrari v boji o mistrovský titul, Jordan začíná s ztrácet dech a pohybuje se v hloubi pole.

Cílem stáje je obhájit titul "nejlepšího ze zbytku světa", o který ho loni právě Williams připravil. Zdá se však, že vozy Eddie Jordana zatím jen přešlapují na místě.

I přes to se Trulli neustále snaží v každém ze závodů bojovat ze všech sil, byť není stále jisté, zda tým náhodou po této sezoně neopustí.

"Tajemstvím špičkových týmu je využití nových řešení k tomu, aby stáhly soupeřův náskok. Ale u Jordanu pokrok nějak vázne, a to nás stojí hodně," konstatoval Trulli.

Ital Jarno Trulli s Jordanem na trati GP Malajsie


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž