Toyota zaznamenala historický úspěch

  • 4
Hockenheim - Při Velké ceně Německa se naplno rozzářil japonský tým Toyota. Poprvé v jeho téměř dvouleté historii bodovali oba jezdci. Olivier Panis a Cristiano da Matta získali skvělých sedm bodů a výrazně vylepšili postavení týmu v mistrovství světa. "Jsme nejmladším týmem formule 1 a tento výsledek je obrovským úspěchem," rozplýval se štěstím šéf stáje Ove Andersson. Toyota poskočila na šestou příčku Poháru konstruktérů, pouhý bod za tým B.A.R. "Chceme se dál zlepšovat a pokusíme se tuto pozici ubránit," zůstal při zemi Andersson.

Lepší z obou pilotů byl francouzský veterán Olivier Panis. Strategie tří zastávek mu vynesla pátou pozici.

"Po celý závod jsem neměl jediný problém. Strategie byla perfektní. Tým pracoval celý víkend dokonale a Michelin nám nabídl skvělé pneumatiky. Cristiano jel také dobře a obě auta mezi prvními šesti jsou fantastická. To jsem nečekal. Před třítýdenní pauzou máme najednou o sedm bodů víc a v Maďarsku chceme v jejich získávání pokračovat."

Podobně hovořil i Cristiano da Matta. "Všechno šlo dnes hladce. Auto bylo výborně připravené a mě se podařilo dostat z něj maximum. Stále pracujeme na vzestupu a nejlepším jsme stále blíže a blíže. Musíme udržet současné tempo a výsledky začnou přicházet samy."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž