Toyota si pohoršila, jezdci smutní nejsou

Interlagos - Japonská stáj Toyota si v sobotním měřeném tréninku na Velkou cenu Brazílie oproti výsledkům z pátku pohoršila. Zatímco co po prvním dnu měl Allan McNish třetí nejlepší čas, do závodu pojedou červenobílé vozy až z druhé desítky jezdeckého pole. Jezdí to však jako žádnou tragedii nevidí. Mika Salo získal podruhé v řadě desáté místo na startovním roštu. "Jsem opět desátý, což vlastně oproti Malajsii není žádné zlepšení, ale ani zhoršení. S výsledkem jsem spokojený, včera jsme však měli těžký den a i když jsme se hodně snažili, tak nastavení nebylo ještě úplně ideální. V Interlagosu je to vždycky hodně náročný závod, ale já stále věřím, že můžeme dosáhnout zase na body," uvedl Fin.

Ani Skot McNish není ze svého šestnáctého místa smutný. "Auto bylo v poměrně slušné formě, neustále se jeho chování zdokonalovalo. Bylo určitě lepší než dnes ráno. V posledním měřeném kole jsem najel do štěrku, což mě stálo pár desetin vteřiny. V závodě se nám daří víc než v tréninku, takže jsem vcelku spokojený," sdělil Allan McNish.

Spokojený byl i týmový manažer Ange Pasquall. "Podruhé v řadě jsme dosáhli na místo v Top 10, což dokazuje spolehlivost našich výkonů, kterou chceme potvrdit i zítra v závodě. Allan udělal velký kus práce, protože na této trati ještě nikdy před tím nejel. Zlepšil si své časy, i když to nestačilo na lepší než šestnáctou pozici," dodal manažer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž