Trulli s Toyotou při první kvalifikaci

Trulli s Toyotou při první kvalifikaci - Jarno Trulli získal při první kvalifikaci Velké ceny Malajsie druhý čas. | foto: Reuters

Toyota nechce málo. Věří si na vítězství

  • 1
Sepang - Za tři roky ve formuli 1 ještě žádný jezdec Toyoty nevystoupil na stupně vítězů, ale po povzbuzujících časech v sobotní kvalifikaci si japonský tým věří dokonce na vítězství. "Pokusíme se v zítřejší kvalifikaci získat pole position a poté vyhrát i celý závod," plánuje sebevědomě technický ředitel Mike Gascoyne.

Jarno Trulli vyhrál závěrečné tréninky a poté zajel druhý nejlepší čas v první kvalifikaci. Ralf Schumacher skončil pátý.

"V předešlých dvou dnech jsme ukázali skutečný potenciál našeho monopostu TF105," uvedl Gascoyne.

"Dvě auta mezi prvními pěti je skutečně vynikající výsledek. Nyní musíme pečlivě naplánovat strategii. Toužíme po vítězství, ale budeme spokojeni i s umístěním na stupních vítězů," pokračoval Gascoyne.

Vítěz loňské Velké ceny Monaka Trulli odstartoval úvodní podnik v Austrálii z první řady, ale dokončil za bodovanými pozicemi.

Toyota se o primát nejvyššího rozpočtu ve formuli 1 už třetí sezonu přetahuje s Ferrari, ale jejím nejlepším výsledkem zatím zůstávají dvě pátá místa Oliviera Panise z velkých cen Německa 2003 a USA 2004.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž