Takovou bídu v McLarenu nečekali

  • 5
Melbourne - V garážích McLarenu nikdo po Velké ceně Austrálie neskrýval zklamání. Po ostudném výkonu si tým připsal jediný bod za osmé místo Davida Coultharda. "Tak tady jsme být nechtěli," přiznal David Coulthard. "Nezbývá nám než tvrdě pracovat a doufat, že za čtrnáct dní v Malajsii budeme rychlejší."

Druhý jezdec loňského šampionátu se stal prvním pilotem, který musel v roce 2004 odstoupit ze závodu. V desátém kole mu vypověděl poslušnost motor.

Oba "stříbrné šípy" po celý víkend nestačily. Marně hledaly rychlost. Kvalifikovaly se na 10. a 12. místě a šéf týmu Ron Dennis uvedl, že jeho tým má před sebou ještě hodně práce.

"Prohlásit, že to byl složitý víkend, je příliš jednoduché a nevystihuje to naši situaci. Bylo to mnohem horší," uvedl šéf stáje. "Ale je teprve začátek sezony a my víme, kde jsou naše slabiny. Takže se je budeme snažit vyřešit, co nejrychleji to bude možné," dodal Dennis.

Räikkönen si horší start do sezony, kdy by měl ukončit vládu Michaela Schumachera, těžko mohl představit. Z desátého místa špatně odstartoval a ztratil řadu míst. Pak ztratil tlak vody, zastavil vedle trati a odkráčel zpátky do boxů.

"Auto se chovalo dobře, ale bohužel nevydrželo dlouho. Porucha motoru přišla velmi brzo. Byl to velmi špatný start do sezony," uvedl "létající" Fin. "Naše výkony o tomto víkendu mě velmi zklamaly, ale doufám, že v příštím závodě to bude lepší."

Coulthard vyhrál loňskou Velkou cenu Austrálie po startu z posledního místa, ale tentokrát nebylo na takové hrdinské kousky místo. Jel na dvě zastávky v boxech, takže se na chvíli dostal na páté místo, ale v cíli na lepší než osmé neměl. A to ještě mohl děkovat, že musel odstoupit před ním jedoucí Mark Webber.

"Na tenhle víkend bychom měli co nejrychleji zapomenout. Jeden bod je velmi slabou satisfakcí," uvedl skotský jezdec.

ZPRAVODAJSTVI ZE ZAVODU ZDE

Kimi Räikkönen končil kvůli opruše motoru Velkou cenu Austrálie už v 9. kole.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon