Stáj Arrows končí

  • 4
Londýn - Dlouhodobé finanční problémy stáje formule 1 Arrows skončí její likvidací. Vedení britského týmu, které již v prosinci propustilo všechny zaměstnance, tak reagovalo na petici za zrušení stáje, kterou zorganizoval její bývalý pilot Heinz-Harald Frentzen. I přes probíhající likvidaci se však Arrows nezbavil svých finančních závazků. "Společnost je sice v likvidaci, ale to je v podstatě jen další fáze probíhajícího konkursu," vysvětlil pro agenturu Reuters správce konkursní podstaty Philip Long.

Právě Frentzen přitom figuruje na prvním místě na seznamu věřitelů, kteří od majitele týmu Toma Walkinshawa požadují zaplacení dlužných částek. "To, že Frentzenovo jméno figuruje na prvním místě téměř dvacetičlenného seznamu, je však pouze shoda okolností," vysvětlil Frentzenův manažer Monte Field.

Arrows se na okruzích formule 1 pohyboval pětadvacet let a je držitelem smutného rekordu 382 startů bez vítězství. V uplynulém ročníku kvůli finančním problémům vynechal pět Velkých cen a Mezinárodní automobilová federace FIA zamítla přihlášku týmu do seriálu mistrovství světa 2003.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž