Šéf Renault: Alonsovu návratu dávám 60 procent

  • 36
Milán - Nejpozději ve středu by mělo padnout rozhodnutí, zda se pilot formule 1 Fernando Alonso vrátí do stáje Renault. "Možnost, že u nás zase bude, vidím na 60 procent," prohlásil týmový šéf Flavio Briatore. Ten také uvedl, že Renault půjde do nové sezony mistrovství světa s novými jezdci.

"Máme výhodu, protože Alonsa známe," řekl Briatore na adresu šestadvacetiletého španělského jezdce, který z Renaultu před rokem odešel se smělými plány do McLarenu, ale narazil na tvrdou konkurenci britského nováčka Lewise Hamiltona.

Pozice týmové jedničky se Alonso nedočkal a v pořadí šampionátu skončil až za svým kolegou třetí.

"Příští rok každopádně budeme mít jiné jezdce," uvedl Briatore v rozhovoru pro italskou tiskovou agenturu ANSA. V jeho týmu tak končí Ital Giancarlo Fisichella ifinský pilot Heikki Kovalainen, který patří mezi Alonsovy možné nástupce v McLarenu.

Briatore nicméně připustil, že případný Alonsův návrat může vyvolat v týmu problémy. "Když se s někým oženíte, rozejdete a dáte znovu dohromady, nikdy to není jednoduché," přirovnal. O volného španělského pilota má zájem i tým Red Bull.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž