Schumacherovým kolegou bude Massa

  • 1
Maranello - Definitivně potvrzeno: brazilský pilot formule 1 Felipe Massa nahradí od příští sezony ve stáji Ferrari svého krajana Rubense Barrichella. Uvedla to italská agentura ANSA s odvoláním na oficiální prohlášení Ferrari. Tým tak posvětil hlasy šířící se boxy o tom, kam Massa na konci roku zamíří a že se stane novým stájovým kolegou Michaela Schumachera.

Massa, pilotující monopost Sauber, v této sezoně zatím nasbíral osm bodů. Díky tomu je čtyřiadvacetiletý Jihoameričan na třináctém místě průběžného pořadí.

Ferrari si ho předběžně zavázalo již v roce 2001, kdy vyhrál šampionát formule 3000. Před dvěma lety Massa pro tým z Maranella pracoval jako testovací jezdec.

"Cítím se být připravený na tuto novou výzvu, která je největší šancí mé kariéry," uvedl pilot na svých internetových stránkách.

Jeho nejlepším dosavadním výsledkem byly čtvrté příčky v loňské Velké ceně Belgie a letošní Velké ceně Kanady. "Uvědomuji si odpovědnost, kterou to pro mě přináší a už se nemůžu dočkat, až se stanu součástí týmu jako je Ferrari po boku nejlepšího jezdce světa Michaela Schumachera," neskrýval své nadšení z nového angažmá.

V Sauberu ještě Massa dokončí třetí rok svého působení, ve vozech švýcarské stáje odjel sezony 2002 a 2004. "Chci Peteru Sauberovi poděkovat za důvěru, kterou mi dal. V posledních šesti závodech sezony ze sebe vydám všechno, abych dosáhl co nejlepších výsledků pro jeho tým," řekl na rozloučenou rodák ze Sao Paula.

Barrichello z Ferrari odejde po šesti letech, během nichž dvakrát skončil druhý v celkovém pořadí světového šampionátu.

Podle informací agentury SID by se měl dohodnout na dvouleté smlouvě s týmem B.A.R., který opustí Jenson Button. Brit totiž musí podle klauzule ve své smlouvě do Williamsu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž