Schumacherovi Villeneuve nechybí

  • 1
Montreal - Čtyřnásobný světový šampion Michael Schumacher uvedl, že mu nechybí souboje s mistrem světa z roku 1997 Jacquesem Villeneuvem. V posledním závodě sezony tehdy zavinil Schumacher kolizi a byly mu odebrány všechny získané body. "Nyní je velice obtížné odhadnout Jacquesovu výkonnost, protože nemá dobré auto," uvedl pilot Ferrari. "Mohu však říct, že mi soupeření s ním nechybí. Pro mě je nejdůležitější mít alespoň nějaké soupeře a těch je momentálně dostatek. Mám na mysli především svého stájového kolegu a oba piloty Williamsu."

Schumacher poté prozradil, že dnes dopoledne se procházel před prvním tréninkem po okruhu, který nese jméno Villeneuvova otce, aby důkladně prostudoval všechny změny, které byly od loňského závodu organizátory učiněny.

"Je to velmi důležité. Od minulého roku se zde mnoho věcí změnilo a než sednu do auta, potřebuji si to prohlédnout," řekl a poté se zmínil o velké ceně samotné: "Je těžké předpovídat, jak to tentokrát dopadne. S určitostí však mohu prohlásit, že jsme v lepší pozici než před rokem."

"Myslím, že klíčem k vítězství bude v neděli zůstat na trati před první zastávkou v boxech co nejdéle to jen bude možné. Samozřejmě bude důležitá i rychlost. Poté mohou rozhodovat i pneumatiky. Z těch strach nemám. Bridgestone absolvoval mnoho testů zaměřených právě na tento neobvyklý okruh."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž