Schumacherové se strachují o matku

Imola - Bratři Michael a Ralf Schumacherovi se v Imole jen těžko soustředí na nadcházející Velkou cenu San Marina vozů formule 1. Jejich matka Elisabeth se totiž v Kolíně nad Rýnem musela podrobit akutní operaci a lékaři ji po zákroku udržují v umělém kómatu. Matka nejúspěšnější sourozenecké dvojice v historii závodů formule 1 se minulý týden ve svém domě v Kerpenu kvůli vnitřnímu krvácení zhroutila a od té doby je v péči doktorů. "Její stav je o něco stabilizovanější. Stále se o ni ale musíme strachovat," řekl mladší z bratrů Ralf v rozhovoru pro Bild.

Pětinásobný mistr světa Michael se v Imole odmítl ke stavu své matky vyjadřovat. Ralf okamžitě poté, co minulý týden obdržel zprávu o matčiných zdravotních problémech, přerušil testování ve francouzském Le Castellet a odjel domů. O den později dorazil i Michael a společně našli lékařské specialisty, kteří se matky ujali. Ralf podle Bildu dokonce i uvažoval o tom, že vynechá nedělní Grand Prix.

"V takové situaci člověk samozřejmě přemýšlí, zda má jet, nebo ne. Po prvním šoku mi ale bylo jasné, že nemohu všeho nechat. Můžeme pro matku udělat jen to, co je v našich silách, a pak doufat," řekl Ralf Schumacher s tím, že jsou s bratrem v
těsném kontaktu s lékaři.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž