Schumachera zastavila závada hydrauliky

Nürburgring - Výsledky pátečních tréninků tým Ferrari příliš nepotěšily. Odpoledne se na voze Michaela Schumachera opravovala závada hydrauliky a mistr světa absolvoval pouze devět kol. "Proto jsem měl na trati menší handicap," uvedl šampion. "Nyní musíme zjistit, co poruchu způsobilo."

V ranním tréninku byl šestinásobný mistr světa druhý nejrychlejší, ale odpoledne byl až devátý. Přesto stále pevně věří, že v neděli načne další vítěznou sérii.

Před sobotními jízdami musí týmy podle nových pravidel zvolit pneumatiky pro závod. Schumacher si je jistý, že v tomto směru nemají žádný handicap.

"Hlavně, že jsme díky Rubensovi získali dostatečné množství dat, a můžeme vybrat nejlepší pneumatiky," dodal.

Tým Ferrari, který dominoval na Nürburgringu třikrát z posledních čtyř Grand prix, začal pracovní den minutou ticha za smrt šéfa Fiatu Umberta Agnelliho.

"Ta ranní zpráva nás šokovala," uvedl Michael Schumacher. "Naše myšlenky jsou nyní s jeho rodinou, obzvlášť se synem Andreou. Mám na pana Agnelliho řadu krásných vzpomínek. Mnohokrát jsme se setkali. Vždy nás podporoval."

Brazilec Rubens Barrichello skončil šestý. "Dnes se mi dařilo," sdělila týmová dvojka. "Získali jsme potřebná data, a nyní musíme připravit vše potřebné pro kvalifikaci. Z dnešních výsledků je jasně vidět, že to nebudeme mít jednoduché."

Rubens Barrichello v F2004 při tréninku Velké ceny Evropy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž