Michael Schumacher v průběhu druhých volných tréninků Velké ceny Evropy formule

Michael Schumacher v průběhu druhých volných tréninků Velké ceny Evropy formule 1. | foto: Reuters

Vítězství stále nevěřím, tvrdí Schumacher navzdory rychlým časům

  • 0
Šéf společnosti Pirelli, která vyrábí pneumatiky pro seriál F1, označil před Velkou cenou Evropy Michaela Schumachera za možného vítěze. Německá legenda si však ve Valencii nevěří. "Nejsme na tom špatně, ale vítězná forma vypadá jinak," uvedl v pátek po volných trénincích, v nichž si připsal čtvrtý nejlepší čas.

Na nejrychlejšího Sebastiana Vettela ztratil Schumacher v pátek pouhé tři desetiny vteřiny. Po letošní sérii neúspěchů už však asi přišel o pověstné sebevědomí. Ale na prohlášení šéfa pneumatikářů Paula Hemberyho reagoval opatrně.

"Samozřejmě oceňuji komplimenty některých lidí v pitlane. Přeji si, aby měli pravdu. Musím však zůstat při zemi, dnes to pro nás nebyl jednoduchý den."

Michael Schumacher se od návratu do formule 1 ještě nepostavil na stupně vítězů, dokázal však jednou vyhrát kvalifikaci. Na pomalé, klikaté trati v Monaku. Podobný úspěch ve Valencii neočekává.

"V posledním pátečním kole jsem měl celkem velké problémy s autem, takže v sobotu nás čeká hodně práce. Nebude to snadné," pokračoval jezdec Mercedesu. "Nejsme příliš daleko od nejlepších, ale takových je tady víc. Bylo by příliš optimistické vidět se na pole position."

Nico Rosberg s druhým vozem Mercedesu skončil v pátek na desáté příčce. Oproti svým zvyklostem na Schumachera nestačil. Že by přece jen měl Paul Hembery pravdu?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž