Schumacher se po blamáži vrhl do práce

Maranello - Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher by nerad zopakoval blamáž z australské Grand Prix, a proto se rozhodl hned po návratu z Melbourne vrhnout do práce. Ve středu a ve čtvrtek testuje s týmem Ferrari v italské Vallelunze, v příštím týdnu se italská stáj přesune na barcelonský okruh Catalunya.

"Teď na sobě musíme tvrdě pracovat. Je potřeba, abychom byli schopni konkurovat ostatním za jakýchkoli podmínek, ne pouze za příznivých okolností," uvedl na své internetové stránce Schumacher, který třetí závod sezony po sérii chyb nedokončil.

V průběžném pořadí je německý pilot čtvrtý se ztrátou 17 bodů na vedoucího mistra světa Španěla Fernanda Alonsa, optimismus však neztrácí.

"Naštěstí se lze ve formuli spolehnout na čísla a ta ukazují, že se zahřátými pneumatikami patříme k absolutní špičce," uvedl Němec, který si v Melbourne právě na nedostatečně zahřáté pneumatiky stěžoval.

Další závod šampionátu bude hostit 23. dubna Imola, kde se pojede Velká cena San Marina a v domácím závodě chce Ferrari znovu zaútočit.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž