Sato nahradí příští rok Villeneuva

Brackley - Stáj B.A.R. v úterý oficiálně oznámila to, co se v zákulisí formule jedna šeptalo už delší dobu: v roce 2004 pojede s jejími monoposty místo Kanaďana Jacquese Villeneuva japonský pilot Takuma Sato. Šestadvacetiletý jezdec, chráněnec automobilky Honda, loni pilotoval monoposty Jordan a letos si ho japonský gigant „stáhl“ jako testovače týmu B.A.R.

Šéf B.A.R. Dave Richards se však na tiskové konferenci bránil tomu, že by o osudu Villeneuva bylo už dávno rozhodnuto. „Někteří lidé si myslí, že rozhodnutí padlo už mnohem dříve. Ale to mohu zcela kategoricky vyvrátit. Přišlo po dlouhých debatách a bylo učiněno interně,“ sdělil Richards.

Mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve se s týmem B.A.R. rozloučí víkendovou Velkou cenou Japonska na trati v Suzuce.

O tom, co s ním bude dál, zatím panují jen dohady. Volných míst v F1 je už málo a zpět do zámoří se mu údajně příliš nechce. Možná bude příští rok startovat ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans. „Vážně si zahrávám s myšlenkou startu v Le Mans. Jeden závod za rok by byl novým dobrodružstvím,“ sdělil již před časem Villeneuve.

Jacques Villeneuve si po tréninku vysvětluje chování vozu s inženýry týmu BAR.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž