Salo opět v první šestici!

Montreal - Osmou část šampionátu formule 1 dnes přivítal okruh Gillese Villeneuva v Kanadě. Tým Toyota je nováčkem seriálu a do Montrealu dorazil poprvé. Její vozy dokonce na trati ani netrénovaly, a tudíž jim narozdíl od dalších stájí chyběla podpůrná data. Přesto se Mika Salo dokázal časem 1:16.259 prosadit do první šestice. "Auto zatím vypadá dobře. Před námi je však ještě kus práce. Musíme vylepšit nastavení vozu a brzd. Budeme na tom dělat jak přes noc, tak při zítřejších trénincích," zhodnotil krátce pětatřicetiletý Fin.

Jeho týmový kolega Allan McNish nemohl být tak spokojen. Na trati byl o více než dvě vteřiny pomalejší a patří mu až dvacátá pozice.

"V druhém tréninku začal mít motor problémy s mazáním a nebylo to možné rychle spravit. Je to škoda, protože jsme zde poprvé a potřebujeme maximálně testovat," uvedl Skot.

Týmový manažer Ange Pasquali k tomu dodal: "První den v Kanadě jsme se rozhodně nenudili a dosáhli uspokojivých výsledků. Celý tým pracoval výborně, hodně jsme se naučili a pro sobotu máme jasný plán práce. Mikův čas je povzbuzující. Allan může být trochu zklamaný, ale za dvacáté místo nese vinu technická závada. Zítra už bude vše v pořádku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž