Nico Rosberg

Nico Rosberg | foto: Reuters

Vítěz kvalifikace Rosberg ve výhru nevěří. Ani doma v Monaku

  • 0
Vyhrál třetí kvalifikaci formule 1 za sebou, přesto vítězství neplánuje. Ani v Monaku, kde ho jen stěží někdo ze soupeřů předjede, si Nico Rosberg nevěří. "Mám stále strach o naše pneumatiky, moc dlouho nevydrží. Zítra to bude hodně obtížné," obává se německý závodník.

Před čtrnácti dny v Barceloně začínal Rosberg závod z prvního místa, na startu vedení udržel a bránil se soupeřům až do zastávek v boxech. Jakmile však přišel o první místo, propadal se a nakonec projel cílem se ztrátou více než minuty na vítězného Fernanda Alonso.

"Ve Španělsku to byl problém. Po celý závod jsem se trápil, snažil se udržet pneumatiky ve funkčním stavu, ale nedařilo se. Krok za krokem se zlepšujeme, ale mám strach, aby to nedopadlo podobně. Možná však budeme překvapeni a vydržíme až do cíle. Počkejme a uvidíme," plánuje před svou domácí Velkou cenou závodník, který v Monte Carlu vyrůstal.

Rosberg zná trať v Monaku lépe než kdokoliv jiný, a tak vysvětloval, že zásadní bude udržet vedení po startu a projet na prvním místě úvodní zatáčkou okruhu. Mělo by se mu to podařit, protože starty má tradičně dobré a v Monaku není moc místa na předjíždění ani v úvodních metrech závodu.

Nico Rosberg při prvním tréninku na Velkou cenu Monaka.
Nico Rosberg z týmu Mercedes při prvním tréninku na Velkou cenu Monaka.

"Bude důležité, aby se povedl start," říká. "Mám oproti ostatním výhodu, a když udržím první pozici, tak uvidím, jaké mají oni připravené strategie. Rozhodně to bude zajímavé," dodal.

Jeho týmový kolega Lewis Hamilton byl s druhou příčkou nesmírně spokojený. Poté, co v trénincích nepatřil mezi nejlepší, podobný úspěch nečekal. "Opravdu jsem si oddechl," sdělil na tiskové konferenci nováček ve stáji Mercedes. "Od prvního metru se mi tady letos nedařilo, s autem jsem se vyloženě pral a problémy se podařilo vyřešit právě až v kvalifikaci. Víc jsem si nemohl přát, je to obrovské zlepšení."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž