Ralf Schumacher byl potrestán a odvolá se

  • 35
Hockenheim - Němec Ralf Schumacher ze stáje Williams byl po zhlédnutí videozáznamu označen jako viník nehody v úvodní šikaně v dnešním závodu seriálu mistrovství světa vozů formule 1 na okruhu v Hockenheimu a byl za to vedením mezinárodní federace FIA potrestán. Mladší z bratrů Schumacherových bude muset v příštím závodu v Maďarsku za tři týdny odstartovat z pozice, která bude o deset míst horší, než jakou si vyjede v sobotní kvalifikaci.

V úvodní zatáčce se snažil natlačit před Rubense Barrichella finský pilot Kimi Räikkönen, ale Brazilci právě Ralf Schumacher zkřížil cestu. Ten do jeho vozu narazil a odrazil se na Räikkönena. Výsledkem byl zničený mclaren i Barrichellovo ferrari, jemuž upadlo přední kolo.

Nehoda zasáhla i Ralfa Schumachera, jeho krajana Heinze-Haralda Frentzena, Brita Justina Wilsona s jaguarem a Ralpha Firmana s jordanem.

Ralf Schumacher se může proti tomuto verdiktu odvolat a podle zpráv z vedení stáje Williams tak učiní. "Jen jsem se snažil hájit svou pozici a neudělal jsem žádný nezvyklý a rychlý pohyb, kterým bych ostatní ohrozil," bránil se po závodu Schumacher.

Pár vteřin po startu skončily naděje Ralfa Schumachera (vlevo), Kimi Räikkönena (vpravo) a Rubense Barrichella. Z kolizi bodově těžili jezdci Toyoty (v pozadí).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž