Ralf poskočil o třináct příček

Sepang - Husarský kousek se povedl na okruhu v Sepangu pilotu Williamsu Ralfu Schumacherovi, který sice do závodu odstartoval až jako sedmnáctý, v cíli však byl na čtvrtém místě. Němec byl posledním jezdcem, který se udržel ve stejném okruhu s vítězným Raikkönenem. „Velká cena byla vyčerpávající jako 56 kol kvalifikace. Závodění na předních pozicích, jak se mi to dařilo loni, je určitě jednodušší. S dosaženým výsledkem jsem spokojený. Nová pravidla se ukazují být pozitivní, takové promíchání pole dělá závody atraktivnějšími,“ sdělil.

Juan Pablo Montoya se v první zatáčce dostal do kolize s Jaguarem Antonia Pizzonii. Proto musel do depa, kde se při opravě vozu dlouho zdržel, takže z toho bylo nakonec až dvanácté místo. „Bez diskusí byl můj závod rozhodnut už v první zatáčce. Trefil jsem Pizzoniův Jaguar a ztratil jsem větší část zadního spoileru. Při výměně přítlačného křídla se vyskytly mechanické problémy, ale mechanici to zvládli nejrychleji, jak jim to okolnosti umožnily. Když jsem se vrátil na trať, byl jsem tři kola za vedoucím jezdcem, taková ztráta se nedá dohnat!“ řekl Kolumbijec.

„Ralf udělal obrovský kus práce a zajistil si potřebné body do hodnocení světového šampionátu. Je škoda, že měl Juan kolizi, měl zvolenou dobrou strategii a mohl uspět. Po opravě totiž zajížděl velmi dobrá kola. Do Brazílie přivezeme nějaké nové díly,“ dodal hlavní inženýr Williamsu Sam Michael.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž