Ralf nečekal, že bude v první řadě

Imola - Z bratrovražedného souboje v kvalifikaci na Velkou cenu San Marina nakonec odešel jako poražený Ralf Schumacher. I tak však může být pilot Williamsu spokojený, protože postavení v první řadě startovního roštu je jeho letos nejlepší kvalifikačním výsledkem. Výkon si zaslouží ocenění také proto, že Němec jel v náhradním voze, protože ten svůj v dopoledním tréninku rozbil. "V prvním sektoru jsem nebyl moc rychlý a myslel si, že kvalifikace nebude nic moc. Ale překvapivě se mi dařilo," nečekal první řadu Ralf.

"Musím poděkovat týmu, který má na starosti náhradní vůz, protože mi ho skvěle připravil. Zatím si vedeme výborně, doufám, že víkend bude pokračovat ve stejném duchu," sdělil Ralf Schumacher.

Svůj malý souboj s vozem z Maranella prohrát také Juan Pablo Montoya, jenž obsadil čtvrtou příčku za Rubensem Barrichellem. "Má snaha byla limitována nedotáčivostí auta, což způsobilo, že jsem v jedné zatáčce lehce vyjel z trati. Tím jsem ztratil něco času, který mi chyběl na lepší místo. Druhá řada je ale pořád slušná výchozí pozice," míní Kolumbijec.

Hlavní inženýr Williamsu Sam Michael dodal: "Je škoda, že nám tak těsně uteklo pole position. I tak jsme s výsledkem spokojeni. Vůz se o dost zlepšil a musíme za to poděkovat hlavně aerodynamikům."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž