Räikkönen překonal traťový rekord

Valencie - Nový pilot McLarenu Kimi Räikkönen opět měnil traťový rekord na okruhu ve Valencii. Ve čtvrtek překonal časem 1:10.937 nedávný výkon Juana Pabla Montoy. Poslední den testů se v McLarenu obešel bez technických potíží a Fin mohl dokončit 84 kol. S druhým "stříbrným šípem" kroužil po trati testovací jezdec Alexander Wurz. Ten měl však k dispozici pouze upravený loňský model MP4-16, a tak byl o více než vteřinu za Räikkönenem. Oba jezdci se soustředili na zkoušky pneumatik michelin.

O další vteřinu zaostal Pedro de la Rosa s jaguarem a nejpomalejší čas zajel další jezdec ze stáje Nikiho Laudy, nejstarší pilot letošního seriálu formule 1 Eddie Irvine.

Čtvrtek byl ve Valencii pro McLaren i Jaguar posledním dnem testování. Osazentstvo obou stájí bylo přivítáno ve Valencii téměř jarním počasím. Celý den zářilo slunce a teploty se vyšplhaly až k 21 °C. Pouze odpoledne se trochu zvedl vítr.

Oba jezdci Jaguaru kroužili po trati s novým prototypem R3 a spolu s inženýry pracovali na vývoji aerodynamiky a komponentech zadního zavěšení.

"Vyzkoušel jsem si vše, co budeme potřebovat v Melbourne," uvedl večer Pedro de la Rosa. "Vůz je stále lepší a lepší a po Melbourne přijdou ještě nějaké úpravy. Bude to velké zlepšení," prozradil Španěl.

Jaguar zrušil testy původně plánované na příští týden do Valencie a poslední zkoušky před Velkou cenou Austrálie provede ve Velké Británii na okruhu v Silverstonu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž