Proti startu Minardi je i Red Bull

Melbourne - Tým Red Bull se připojil k Ferrari a vyjádřil nesouhlas se startem stáje Minardi v zahajovací Velké ceně formule 1 v Melbourne. Minardi chce totiž kvůli finančním potížím nasadil starší model vozu, který už však nevyhovuje novým pravidlům.

"Mají moje sympatie, ale pravidla jsou pravidla. Mají svůj smysl a musíme se jimi řídit všichni," řekl v Melbourne šéf Red Bullu Christian Horner. Jeho tým, bývalý Jaguar, je potenciálním soupeřem Minardi.

Šéf Minardi Paul Stoddart dosud tvrdil, že mu pod žádostí o výjimku chybí jen podpis zástupců Ferrari. Na dnešní večer si naplánoval schůzku se svým protějškem z Ferrari Jeanem Todtem, aby ho přesvědčil.

"Půjdu za ním do hotelu. Bez podpisu můžeme mít vážně problémy," prohlásil Stoddart. Todt mu však prý dříve řekl, že žádost nepodepíše, protože šéf Minardi v uplynulých měsících pomlouval italskou stáj.

Proti startu Minardi v Melbourne se staví i sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. "Představte si nové pravidlo ve fotbale, podle kterého se hraje v deseti, a jednomu týmu do nebude vyhovovat. Dovolíte mu hrát v jedenácti?" uvedla hvězda stáje Ferrari.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž