Proč mě Ferrari nechce? Ptá se Fisichella

  • 6
Silverstone - Giancarlo Fisichella netajil své zklamání poté, co se dověděl, že tým Ferrari prodloužil smlouvu s Rubensem Barrichellem. Právě na jeho pozici si pilot Jordanu dělal zálusk. Při podepisování smlouvy se svým současným zaměstnavatelem si proto dokonce vymínil dodatek, podle nějž může odejít, pokud získá angažmá v některém z týmů s ambicemi na titul. Nyní se mu však, nejméně na dva roky, zavřely do Maranella dveře. "Z nějakého důvodu nechtějí v týmu Itala. Když se podívám na Ferrari nyní, vím, že by s mojí prací museli být spokojeni. Připadá mi to celé nějaké divné," citoval devětadvacetiletého jezdce deník The Sun.

Fisichella se nikdy netajil s tím, že by rád pilotoval monopost své národní stáje. Nyní se snaží najít důvod, proč nechce Ferrari slyšet o žádném Italovi (podle Fisichelových slov) ve své sestavě.

"Italští piloti nemají dobrou pověst. Jsou poznamenaní tím, že lidé cítí, že jsou příliš emocionální. Já však takový nejsem! Jsem naopak jeden z nejklidnějších jezdců startovního pole. Zatímco Rubens nezapře svůj latinsko-americký původ a je mnohem více emocionální než já." Ve Ferrari nyní však působí jeden italský pilot. Luca Badoer je ale pouze testovačem a jeho naděje na přesednutí do závodního kokpitu je téměř nulová.

Ač Fisichella nikdy nevyhrál velkou cenu formule 1, jeho výkony ho k místu v rudém monopostu opravňují. Patří mezi to málo jezdců, kteří vždy poráželi své týmové kolegy. V tom se s ním může v současném poli rovnat pouze Michael Schumacher. V mnoha případech získal Fisichella body, když se to příliš nečekalo. Jako v nedávné velké ceně Rakouska, kdy porazil i mclaren Davida Coultharda.

Kromě Ferrari by italský jezdec měl zájem i o místo ve Williamsu. Ten však kromě současné jezdecké sestavy Ralf Schumacher - Montoya projevil do příštích let zájem o Jensona Buttona, toho však Fisichella, stejně jako Ralfa Schumachera, několikrát jako týmového kolegu doslova zesměšnil.

"Nejlepším měřítkem vaší výkonnosti je porovnání výsledků s týmovým kolegou. A moje rekordní zápisy hovoří za vše," dodal Giancarlo Fisichella.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž