Přetáčivost, nedotáčivost - v Sauberu si nevědí rady

Hungaroring - Kanaďan Villeneuve v pátečních volných trénincích Velké ceny Maďarska neuspěl, a dobře věděl proč. "Celý den bylo auto hrozně přetáčivé," stěžoval si. "Normálně mi to nedělá problémy, ale tady s tím se v podstatě nedalo jet rychle."

Villeneuve dokončil na Hungaroringu na 16. místě, více než tři sekundy za nejlepším časem, a po vystoupení z kokpitu se netvářil zrovna přívětivě. Na konci odpoledního tréninku navíc dostal smyk.

"Na konci jsem musel jít do smyku, protože jsem se před vjezdem do boxové uličky vyhýbal jordanu. Nevím přesně, kdo to byl. Ale měl jsem pocit, že ho trochu zmátly modré vlajky. Náhle šlápl na brzdy, a já jsem musel vyjet z trati," pokračoval šampion z roku 1997.

I Villeneuvův týmový kolega Massa musel bojovat s přetáčivostí, takže ani on ve volných trénincích v Maďarsku nezazářil. Brazilci patřilo dokonce až osmnácté místo.

"Ještě ráno, když byla dráha málo projetá a kluzká, nebylo naše auto špatné," vysvětloval letos lepší z jezdců Sauberu. "Stejnou sadu pneumatik jsme si vzali i na odpolední jízdy, ale přetáčivost byla najednou doslova obrovská. Takže jsme hned začali zkoušet nové gumy a dělali změny v nastavení."

"Naneštěstí jsme s tím hnuli příliš, a já měl auto najednou hodně nedotáčivé. Nedokázal jsem zajet pořádné kolo. Byl to těžký pátek," dodal mladík Massa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž