Plochodrážníci měli pozitivní test na marihuanu

  • 3
Praha - Dva pozitivní nálezy odhalil Antidopingový výbor České republiky při baráži o udržení v plochodrážní extralize. Vzorky A u dvou nejmenovaných jezdců byly pozitivní na marihuanu. Další oficiální informace zatím nejsou známy, neboť se čeká na rozbor druhých vzorků.

Jezdci Mšena v polovině října na domácí dráze postoupili na úkor Pardubic do příštího ročníku extraligy, když mnohonásobného mistra republiky porazili 47:43 a vrátili se do nejvyšší soutěže po dvouleté přestávce.

Pardubice naopak spadly do první ligy poprvé od roku 1974.

Platnost výsledku baráže ale nyní pozastavil výkonný výbor Svazu ploché dráhy. "Dostal jsem výsledek pozitivní dopingové zkoušky, ale než budou známy výsledky B, jména říct nemohu," řekl dnes ČTK předseda svazu Petr Moravec.

Kontrole se při baráži podrobili Karel Průša a Věroslav Kollert ze Mšena a za Pardubice Marián Jirout a Hynek Štichauer. V případě potvrzení nálezů budou výsledky pozitivně testovaných jezdců anulovány.

Oba plošináři byli s testy seznámeni minulý týden v pátek. Podle nepotvrzených informací je v každém týmu jeden hříšník a anulováním jejich výsledků by barážové klání skončilo remízou.

Podle informací internetového magazínu www.speedwaya-z.cz je zakázanou látkou marihuana, s níž měl problémy také první český pilot ve formuli 1 Tomáš Enge po závodech v Budapešti v roce 2002. Tehdy ho to stálo titul ve formuli 3000. "Ano, jedná se o marihuanu," potvrdil Moravec. Ve hře je tak podle serveru i opakování baráže.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž