Nelson Piquet, Renault

Nelson Piquet, Renault | foto: Reuters

Piquet: Doufám, že tyhle body nezůstanou dlouho o samotě

  • 1
Magny Cours - (Od zpravodaje iDNES.cz) - Po kvalifikaci to vypadalo, že ani ve Francii nebude mít mladík Piquet v souboji s týmovým kolegou Alonsem šanci. Ale opak byl pravdou. Hrdého dvojnásobného šampiona dokonce před cílem předjel. "Je to jednoduché. Tohle byl první závod formule 1, v kterém se mi vyhnuly veškeré problémy. Proto jsem uspěl," vysvětloval brazilský závodník.

Syn trojnásobného mistra světa skončil v kvalifikaci na jedenáctém, prvním nepostupovém místě do finálové desítky. Díky trestu pro oba jezdce McLarenu ale mohl startovat z deváté příčky.

Sice chyboval při výjezdu z boxů, kdy se v úzké uličce kolem něj prohnal Heikki Kovalainen, ale protože se kromě zklamaného Alonsa posunul i před Coultharda a Glocka, mohl oslavovat sedmé místo v cíli.

Na místo mnohem zkušenějšího Alonsa se natlačil v předposledním kole, kdy Španěl chyboval a do jedné ze zatáček malebného okruhu najel při předjíždění jezdce o kolo zpět příliš zeširoka.

"Nejen auto, ale i strategie fungovala dnes na výbornou," popisoval sebevědomý dvaadvacetiletý talent. "Doufám, že tyhle body nezůstanou dlouho o samotě."

"Stejným způsobem bych rád pokračoval po zbytek sezony," dodal šťastný Piquet, jehož výkon ocenil i šéf stáje Flavio Briatore.

"Nelson odjel pozoruhodný závod. Nedělal chyby a přitom jel agresivně. Jsem nesmírně šťastný, že si dnes dojel pro první body," nechal se slyšet čerstvě ženatý Briatore (fotografie z jeho svatby najdete ZDE).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž