Peter Sauber chválí své jezdce

Hinwil - Při pátečním představení monopostu své stáje nešetřil Peter Sauber chválou na své piloty Nicka Heidfelda a Felipe Massu, i když ani jeden z nich nepatří mezi zkušené závodníky formule 1. "Nick předváděl po celý rok velmi vysoký standard. Ve třetím roce ve formuli 1 bude schopný udržet se v první třetině jezdeckého pole. Kromě rychlosti dokáže také velmi dobře spolupracovat s techniky a inženýry na vývoji vozu a kooperovat s celým týmem," řekl Sauber.

Nick Heidfeld letos odstartuje třetí sezonu v F1 a druhou v Sauberu, když debutový rok si odbyl u Prostu. Němec loni porazil svého stájového kolegu Kimi Raikkönena, který bude tento rok pilotovat McLaren. Němec skončil v Brazílii poprvé ve své kariéře na stupních vítězů a v celkovém pořadí šampionátu byl osmý s 12 body.

Heidfelda letos bude ve stáji doplňovat evropský šampion Formule 3000 Felipe Massa z Brazílie. Sauber potvrdil, že ho dvacetiletý závodník přesvědčil o svých kvalitách, jakmile ho uviděl za volantem monopostu formule 1.

"Felipe si na formuli okamžitě zvykl už během testů loni na podzim v Mugellu. Je to velký skok z Formule 3000 do F1, ale zkušený závodník to zvládne. Ale Massa ukázal, že je schopný pilotovat vůz o výkonu 800 koňských sil," dodal Sauber.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž